Održan "Sat programiranja"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

U četvrtak, 8. decembra, od 12h do 13h održan je "Sat programiranja" u računarskim učionicama Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin" u Kuli. Ovaj čas je deo globalne akcije u okviru "nedelje programiranja", a sve u cilju širenja svesti da programiranje nije zanimanje samo za odabrane, već da se njime uz želju i predanost mogu baviti svi. Sem učenika Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin", času su se pridružili učenici osmih razreda Osnovne škole "Isa Bajić". Slike sa časa možete pogledati ovde.

“Sat programiranja” je globalna kampanja koju organizuje neprofitna organizacija Code.org u okviru globalnog događaja koji nosi naziv “Nedelja programiranja” (Computer Science Education Week), a koja ima za cilj da demistifikuje pojam programiranja i pokaže kako svako bez obzira na pol ili godine može da nauči osnove programiranja.

Učenicima različitih predznanja, čak i onima koji nemaju nikakvo predznanje, je na raspolaganju aktivnost jednog časa programiranja, kroz koju mogu da nauče osnove programerskog razmišljanja i da zavole programiranje. Aktivnosti i uputstva za učenje su učenicima i školama dostupni i tokom cele godine, pa mogu nastaviti da uče programiranje na svetskom portalu https://hourofcode.com/us i posle prvog časa održanog u okviru aktivnosti  „Sat programiranja“.

Akciju podržavaju najveće svetke kompanije kao što su Google, Facebook, Amazon, Microsoft i druge.