Dobrodošli u našu školu

skola oŠkola redovno prati potrebe opštine Kula, kao i susednih opština i na osnovu tih saznanja planira svoju upisnu politiku. Godišnje se upisuje oko 900 učenika u 4 obrazovna profila IV stepena, i 6 obrazovnih profila III stepena, unutar dva područja rada, elektrotehnika, i mašinstvo i obrada metala. Nastavu i druge oblike obrazovnog-vaspitnog rada realizuje 51 nastavnik i saradnik. Nastava u svim odeljenjima se izvodi na srpskom nastavnom jeziku.

 

Solarna elektrana STŠ Mihajlo Pupin

Stručna predavanja za osnovce iz Beške

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

U okviru saradnje Srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin” – Kula i  Osnovne škole „Braća Grulović“ – Beška 16.11. 2018. godine organizovn je ugledni čas za učenike sedmog i osmog razreda Osnovne škole „Braća Grulović“ – Beška koji su posetili Kulu.

( Još slika možete da pogledate u galeriji - Kliknite na link) - Za više informacija kliknte dole :


      - Na osnovu dogovora sa direktorom osnovne škole „Braća Grulović“ – Beška, gopođom dr. Nadom Džamić Šepada sa učenicima sedmog i osmog razreda organizovana je poseta Vetroparku  MK „FINTEL WIND” u Kuli. Uz to su organizovana stručna predavanja vezana za izgradnju Vetrogeneratora i o potencijalima energije vetra, kao i predavanja na temu Primera dobre prakse. Kao primer dobre prakse uzeta je Solarna elektrana Srednje tehničke škole „ Mihajlo Pupin“ – Kula. To je prva solarna fotonaponska elektrana u AP  Vojvodini.

          - Poseti su se priključili još i prof. biologije, gospođa Gordana Lukić, i  predsednik MZ Beška, gospodin  Novica  Temunović.

       - Učenici su imali priliku da vide rad vetrogeneratora i upoznaju se na licu mesta sa osnovnim alatima sistema. Nakon toga su posetili našu školu. Po dolasku su posetili kabinet br.1. naše školegde im je prikazan video zapis o samoj izgradnji  Vetroparka.

- Druga aktivnost koja je održana bio je ugledni čas na temu  Primer dobre prakse - Solarna elektrana srednje tehničke škole „ Mihajlo Pupin“ – Kula prva solarna fotonaponska elektrana  u AP  Vojvodina. U ovom delu časa učenici su upoznati sa načinom pretvaranja solarne energije u toplotnu energiju i električnu energiju, vrstama sistema za korišćenje solarne energije , elemetima sistema i principu rada. Na ovaj način učenici su se upoznali sa radom Solarne elektrane STŠ „Mihajlo Pupin“ – Kula.

 - Na času su bili prisutni: prosvetni savetnik ŠU Sombor gospođa M. Sc.  Dušanka Vukobratov,  direktor  osnovne škole „Braća Grulović“ – Beška gopođa dr. Nada Džamić Šepa,   prof. biologije gospođa Gordana Lukić, predsednik MZ Beška, gospodin Novica  Temunovć,  direktor STŠ  „Mihajlo Pupin”  -  Kula,  gospodin Milovančev Miroslav, kao i profesori naše škole,  gospodin Mihal Kržaček, dipl. inže. el., gospodin Der Ivan, dipl. inž. el. , gospođa Ačanski Gordana, dipl. el., gospođa Milović Frindik  Neda, master filolog  - anglista.

Na sajtu  Osnovne škole „Braća Grulović“ – Beška  https://www.beska.edu.rs/index.php/sr-RS/postavljen je izveštaj o poseti.

Na TV Vojvodina je prikazana poseta, a video snimak možete pogledati OVDE (kliknite na link).