Dobrodošli u našu školu

skola oŠkola redovno prati potrebe opštine Kula, kao i susednih opština i na osnovu tih saznanja planira svoju upisnu politiku. Godišnje se upisuje oko 900 učenika u 4 obrazovna profila IV stepena, i 6 obrazovnih profila III stepena, unutar dva područja rada, elektrotehnika, i mašinstvo i obrada metala. Nastavu i druge oblike obrazovnog-vaspitnog rada realizuje 51 nastavnik i saradnik. Nastava u svim odeljenjima se izvodi na srpskom nastavnom jeziku.

 

Solarna elektrana STŠ Mihajlo Pupin

Profesor Marjan Lj. Ivanov dobitnik Svetosavske nagrade

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodelilo je tradicionalne Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju.

Za doprinos obrazovanju Svetosavsku nagradu je dobio Marjan Lj. Ivanov, nastavnik elektro grupe predmeta u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, Kula. Autor više udžbenika i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, predavač u projektima u okviru energetskih i poslovnih foruma. Istaknuto mesto u Zajednici elektrotehničkih škola Srbije - predsednik Aktiva Novi Sad, predsednik Upravnog odbora Društva za obnovljive izvore energije STŠ "Mihajlo Pupin" - Kula. Kao istaknuti nastavnik stekao je zvanje samostalnog pedagoškog savetnika. Rešenjem Ministra Prosvete izabran je za savetnika - spoljnog saradnika za grupu tehničkih predmeta pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Školska uprava Sombor.

Nagradu je uručio ministar Mladen Šarčević.

Više o tome možete pročitati na zvaničnom sajtu sajtu Ministarstva OVDE.

Još slika možete pogledati ako kliknete na sliku dole: