Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

СТШ „МИХАЈЛО ПУПИН“ У КУЛИ ДОБИТНИК СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦИЈИ „ЕНЕРГИЈА ЈЕ СВУДА ОКО НАС“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

За учешће у акцији „Енергија је свуда око нас“ Средња техничка школа „Михајло Пупин“ из Куле добила је специјалну награду за приказане разноврсне активности током трајања акције, а у складу са постављеним циљевима ове акције. Представници школе Мирослав Милованчев, директор и Марјан Иванов, професор групе електро предмета присуствовали су завршници акције и доделе награда које је 7. октобра одржана у згради Владе Аутономне Покрајине Војводине.

 У пројекат „Енергија је свуда око нас“ Средња техничка школа „Михајло Пупин“ укључила се кроз манифестацију „Европски дани Сунца“ која је у школи одржана у мају.
Пројекат „Енергија је свуда око нас“ спроведен је током протекле школске године, а његов циљ је подстицање и популаризација алтернативних и обновљивих извора и штедње енергије. Пројекат, који су подржали Покрајински секретаријат за енергетику и минералне сировине, Покрајински секретаријат за образовање и Центар за развој и примену науке, технологије и информатике, је настао из потребе да се пробуде интересовања младих које у будућности очекују не мали проблеми када је реч о енергији. Намера је да се укаже да енергије нема у изобиљу, да се јављају енергетске кризе као и да се иницирају млади на креативно понашање и да својим предлозима укажу на могућности њиховог превазилажења коришћењем обновљивих извора енергије.

phoca thumb l dscn2477