Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ученици наше школе Александар Пејаковић и Никола Харди као и бивши ученик наше школе Александар Бесермињи заједно са два ученика врбаске Гимназије и једаним учеником из Прокупља добили су сертификат за достигнућа за учешће на такмичењу за најбољу технолошку иновацију у категорији средњих школа. Такмичење је организовало Министарство за науку, а финале је одржано у Привредној комори у Београду.

- Наша иновација се састоји од производње електричне енергије у теретанама. Приметили смо да се велика количина енергије ослободи приликом вежбања, а може да се искористи. Ефикасност се постиже коришћењем пет справа у систему.У такмичењу је учествовало 30 екипа од којих је седам ушло у финале, међу којима и наш тим. И друге иновације су биле веома занимљиве. Међутим, жири је проценио да је наша иновација најзанимљивија – каже Никола Харди.

Александар Пејаковић је истакао да је веома задовољан учешћем на такмичењу као и наградом – одлазак на семинар у Берлин, што ће ђацима омогућити даље усавршавање и образовање.

Успех ђака на овом такмичењу подстакао је и школе да предузме одређене кораке. Мирослав Милованчев, директор наше школе, каже да ће наша васпитно-образовна установа реализовати пројекат за који су ученици добили награду. Пројекат не захтева велика улагања-реч је о једној справи за дизање тегова на коју ће бити прикопчан један генератор са одговарајућим уређајима, који ће моћи да се користе – каже Милованчев.