Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

Недеља климатске дипломатије

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

На позив господина Александара Мацуре, председника РЕС Фондације, ученици Средње техничке школе “Михајло Пупин” – Кула образовног профила: Електротехничар обновљивих извора енергије, 29.септембра 2018. године били су у посети изложбеног простора у Климатском селу ,које се организује у оквиру Недеље климатске дипломатије на Ади Циганлији у Београду. https://europa.rs/nedelja-klimatske-diplomatije-u-srbiji/

( Слике можете погледати у галерији фотографија или кликните ОВДЕ, a за остатак чланка кликните доле:")

 

Том приликом учени су имали прилику да се упознају са системима из ОИЕ који су били изложени на штанду и то од стране: Покрет горана Војводине, www.pgv.org.rs, Компанија ДАИКИН д.о.о. – Београд, www.даикин.рс, Национална Асоцијација електричних возила Србије www.naev.rs/official, Компанија Телефон - инжењеринг д.о.о. – Земун www.telefon-inzinering.co.rs

Ученицима је од стране Националне Асоцијације електричних возила Србије представљено електрично возило .Упознати су са принципом рада електо атомобила и том приликом имали могућност вожње истим www.naev.rs/official

Упознали су се са производним програмом Телефон - инжињеринг д.о.о. – Земун www.telefon-inzinering.co.rs и то са Соларним покретним генератором и другим системима.

Ученици наше школе су посетили и компанију Ваиллант д.о.о. Београд ( www.vaillant.rs ) Омогућено им је да бораве у њиховом Центру за едукацију и да се упознају са системима које производи ова компанија, а у Цетру се врши обуку за сервисера системе ове компаније (гасни котлови, топлотне пумпе, колекторски и фотонапонски системи и друго).

Овом приликом желимо да се захвалимо господину Александару Мацури председнику РЕС Фондације на позиву и средствима које је обезбедио за превоз ученика. Директору представнишва Ваиллант д.о.о. Београд господину Зорану Бисерчићу, М.Сц.М.Е. као и колегама господину Милану Педићем, мастер машинстава и колегиници госпођи Слађани Марјановић мастер машинства.

Са ученицима су били Милованчев Мирослав – директор школе, Ачански Гордана – одељенски старешина одељења ИИ – 3, Сератлић Живко – наставник електро групе предмета, Паповић Дарко – наставник практичне наставе и колега Марјан Љ Иванов – наставник електро групе предмета.