Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

СУСРЕТ СА ПЕСНИКОМ У ПОДНЕ

СУСРЕТ СА ПЕСНИКОМ У ПОДНЕ - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Благоје Баковић, песник из Врбаса, гостовао је 21. фебруара 2018. године у Средњој техничкој школи "Михајло Пупин" у Кули поводом Међународног дана матерњег језика.

pesnik u skoli

Ученици, професори и наши суграђани имали су прилику да уживају у казивању стихова овог нашег познатог песника чија су дела овенчана низом домаћих и међународних награда. Уводну реч о стваралаштву Благоја Баковића дао је Веско Бојић, професор социологије, а након казивања стихова посетиоци су имали прилику да разговарају са писцем. Сусрет са песником почео је симболично у пет минута до дванаест сати како би се скренула пажња на угроженост матерњег језика, а организатор сусрета била је Библиотека СТШ "Михајло Пупин".