Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

ОСМИ ДАНИ СУНЦА

ОСМИ ДАНИ СУНЦА - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Промоција обновљивих извора енергије циљ је осме Манифестације "Европски дани Сунца у Кули" која је у организацији Друштва за обновљиве изворе енергије Средње техничке школе "Михајло Пупин", Центра за енергетску ефикасност и примењену екологију Београд и општине Кула одржана 11. маја 2017. године.

Манифестација се састојала из два дела, на тргу испред поште представљени су најновији системи и достигнућа у области обновљивих извора енергије, повећања енергетске ефикасности и заштите животне средине - ATM-TERMING DOO KULA, UNO-LUX NS, GESG-Green energy save group, ALFA-GAS TERM DOO KULA. Прилику да се упознају са овим системима искористили су малишани ПУ Бамби, кулских основних школа, школе домаћина - СТШ "Миахјло Пупин", као и изузетно велики број грађана. Била је ово ексклузивна прилика да наша школа промовише  два нова образовна профила која ће ученици моћи да упишу у наредној школској години - Електротехничар обновљивих извора енергије и Електротехничар информационих технологија.

На стручном скупу који је одржан у нашој школи говорили су Растислав Крагић (Министарство рударства и енергетике Републике Србије) - Подстицаји у области обновљивих извора енергије у Републици Србији, Жељко Деспотовић (Институт "Михајло Пупин" Београд) - Системи за дво-осно праћење Сунца, Драгана Којичић - Земљана архитектура и унапређење енергетске ефикасности кућа од земље, Станко Ковачевић (SOLAR ENERGY FOCUS) - Концентратори сунчеве енергије и акумулатор топлоте и Роберт Бичкеи (Технички школски центар "Deri Miksa" Сегедин, Република Мађарска) - ИПА програми добра међусуседска сарадња за заједничку будућност.

Скуп је завршен посетом Ветропарку "MK FINTEL WIND" у Кули и компанији "MIROTIN-ENERGO" у Врбасу.